MANPR

Ο Γ. Μανιάτης με αφορμή την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους ΤΟΕΒ της Αργολίδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με εντολή της διορισμένης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διοίκησης της ΔΕΗ, από σήμερα το μεσημέρι έχει αποκοπεί το ρεύμα σε όλα τα αντλιοστάσια του Αναβάλου και των ΤΟΕΒ της Αργολίδας. Παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε καταστροφή της αγροτική παραγωγή της Αργολίδας και σε σοβαρές βλάβες το ίδιο το δίκτυο του Αναβάλου, οι δήθεν ευαίσθητοι αριστεροί, αυτοί που έλεγαν στον κόσμο να μην πληρώνει το ρεύμα με το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αυτοί οι ίδιοι τώρα με την ενέργειά τους οδηγούν σε απόγνωση την Αργολίδα.

Το μάρμαρο το πληρώνουν και οι αγρότες που αντικειμενικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους, αλλά και αυτοί που έχουν καταφέρει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Οδηγούν σε διχασμό την κοινωνία. Πολύ περισσότερο που είχαν υποσχεθεί να υπάρξει λογικός διακανονισμός ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων.

Οι ευθύνες τους πια είναι προσωπικές. Την περίοδο 2013-14 ως Υπουργός Ενέργειας, είχα φροντίσει ώστε να υπάρχει πάντα φιλικός διακανονισμός ανάμεσα στη ΔΕΗ και τους ΤΟΕΒ. Ας ακολουθήσουν την ίδια πολιτική που βοηθούσε να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά τα χρέη των αγροτών.

Ήδη με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, ζητώ από τον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στην κραυγή αγωνίας των αγροτών της Αργολίδας.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν με τις αυταρχικές πράξεις τους.

Θα μας βρουν μπροστά τους, μια γροθιά με τους αγρότες της Αργολίδας».

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata